Fotografie-expositie Daily Observations: Rauw en Puur

in Washington on the intersection of Massachusetts Ave NW and 2nd St NW was this man reading the newspaper that he is about to sell to passing cars.

Een ieder leeft zijn eigen leven en toch maken we samen gebruik van onze buitenruimten. Hier hebben we korte ontmoetingen met elkaar. Guillaume Groen valt kleine dingen op en legt ze vast met zijn camera voor zijn weblog Daily Observations. De mensen met wie we samen de gemeenschap vormen staan centraal. Kleine gebeurtenissen laten zien wie ze zijn, niet aangepast, niet veranderd gewoon zoals de mens in de maatschappij is. Een selectie van zijn Guillaumes dagelijkse observaties is te zien in koffie en lunchroom Local in Hoorn.

in Washington on the intersection of Massachusetts av and 2nd av was this man reading the newspaper that he is about to sell to passing cars.

Guillaume Groen: “Mijn beelden zijn rauw en puur, het is straatfotografie zoals straatfotografie hoort te zijn. Om de eenvoud van de alledaagse gebeurtenissen te versterken heb ik er voor gekozen om zwart-wit beelden te maken.” De selectie die te zien is in Local Hoorn bestaat uit beelden die grotendeels gemaakt zijn in Hoorn. Enkele beelden zijn elders gemaakt waaronder het karakteristieke beeld van een lezende zakenman uit Washington DC.

Naast zijn Daily Observations fotografeert Guillaume Groen bedrijfsreportages en is hij actief als brandingfotograaf. In het verlengde daarvan portretteert hij ondernemers voor de rubriek Starter van de Week in het programma Westfriesland in Bedrijf dat wordt uitgezonden op Radio Hoorn.

De officiële opening van de expositie Daily Observations is op vrijdag 25 november om 18.30 tot 20:30 uur in Koffie en Lunchroom Local, Veemarkt 7 te Hoorn. De foto’s die deel uitmaken van de tentoonstelling zijn eerder gepubliceerd op www.dailyobservations.nl.

De expositie is te zien t/m 28 januari 2017 in Koffie en Lunchroom Local in Hoorn. Open Dinsdag tot zaterdag van 8:00 tot 17:00.